12. 4. 2014

Vaření 28: Tabouleh ze suchého pečiva

Jak určitě víte, ve správném tabouleh je kuskus. Ale tato varianta vůbec není špatná! Výhodou je, že si do něj můžete dát to, co vy máte rádi. Jen je důležité - aby chuť byla správně kořeněná, dát do něj každopádně mátu, bazalku, citronovou šťávu a olivový olej, zbytek je na vás. Často se do něj také přidávají rozinky. Tento se skvěle hodí jako příloha, ale vlastně i jako předkrm a je hodně osvěžující. Verdikt: 5 gurmánů 


Budete potřebovat: 

Pro 4 osoby, příprava 15 minut

400g suchého, tvrdého pečiva ( 2-3 dny)
podle chuti bazalka, máta, případně petrželka
sůl, pepř, olivový olej
1 citron
jarní cibulka a další zelenina dle vašeho výběru (já zvolila rajčata)

Postup: Pečivo rozmixujte nebo i nastrouhejte vlastně na strouhanku, pokud preferujete větší kousky nemixujte tolik. Strouhankovou směs poté buď opečte na pánvi na mírném ohni, nebo ji dejte na 20 minut pod gril do trouby na 150 st. Když směs trochu zchladne, přidejte k ní šťávu z půlky citronu (chcete-li výraznější chuť můžete přidat i nastrouhanou kůru citronu), zakápnětě olivovým olejem (tak, aby se strouhanka trochu lepila) a přidejte nasekané bylinky - mátu a bazalku. Já jsem použila zmraženou mátu, ideální je samozřejmě čerstvá. Směs osolte a opepřete, vše promíchejte, ochutnejte, je-li to potřeba dochuťte. Nyní přidejte zeleninu podle vaší chuti nakrájenou na menší kousky - rajčata, jarní cibulku....a opět důkladně promíchejte. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins


5 komentářů:

  1. To je hodně zajímavé. Tradiční tabouleh mám moc ráda, tak jsem zvědavá, jak tahle "lidová" verze bude chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dej, prosím, potom vědět, jak jsi byla spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neplánovaně vyzkoušeno včera večer jako příloha k pstruhovi - místo rajčat jsem použila okurku, červenou papriku a ještě červenou cibuli, jinak podle receptu a bylo to moc dobré!

      Vymazat