11. 5. 2016

Red velvet cheesecake

Barvené dorty a potravinářská barviva moc nemusím. Ale! Chtěla jsem už hrozně dlouho vyzkoušet recept na Red velvet cheesecake, který zkrátka obarvený je a nevím jak a čím jinak barvivo nahradit. S tekutým barvivem jsem pracovala poprvé v životě a toto je také vhodné na rozprašování airbrush. S barvou se pracovalo pohodlně a dobře, je k zakoupení ZDE. Hlavně mě ale v této souvislosti zajímá VAŠE zkušenost s potravinářskými barvivy, používáte je a která? Uvítám veškeré zkušenosti a tipy ohledně toho jak a čím barvit, případně co nejpřírodněji :D krásný den! Tereza 











Budeme potřebovat:

příprava: 30 minut, pečení: 30 minut, chlazení: min. 2 hodiny

Na korpus:
250ml polotučeného mléka
1 lžíce bílého vinného octa
200g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžíce holandského kakaa
1 lžíce kukuřičného škrobu
200g třtinového cukru
2 velká vejce
200ml slunečnicového nebo řepkového oleje
2 lžičky (nebo dle požadované intenzity) potravinářské tekuté barvy - červené

Na krém:

625g sýru Philadelphia
8-10 lžic cukru moučka
(pro ředění je možné použít smetanu ke šlehání) 

Postup:

2 dortové formy o průměru 15cm  vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

V míse si smícháme mléko a vinný ocet, necháme stát. 

V jiné míse smícháme prosátou mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu a cukr. 

Jakmile mléčná směs začne utvářet hrudky, smícháme ji s vejci, olejem a barvivem. Postupně přimícháme také moučnou směs, důkladně promícháme. 

Troubu předehřejeme na 170 st. 

Do každé formy dáme polovinu těsta a dáme péct na 25-30 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.

Po vyjmutí necháme korpusy zcela vychladnout.

Připravíme si krém - smícháme sýr s cukrem - cca třetina krému pujde dovnitř mezi korpusy. 

Korpusy podélně rozkrojíme a každý namažeme sýrovým krémem, naskládáme je na sebe. 

Nakonec nejvíce krému naneseme nahodu, můžeme použít také cukrářský pytlík. 

Dort necháme před podáváním dobře vychladit v lednici - min. 2 hodiny. 



Vytisknout recept

2 komentáře:

  1. Tak zrovna na Red Velvet používám na obarvení červenou řepu. Na jinou než červenou pak Wilton gelové barvy, žádné jiné ozkoušené nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivett děkuju moc za tvoji zkušenost. To je fajn tip, já jsem zkoušela řepou obarvovat vajíčka, ale moc je to neobarvilo. A nemá potom ten dort i trochu příchuť řepy a není dorůžova? Napiš mi prosím jak přesně ho řepou obarvuješ, chtěla bych to vyzkoušet, děkuju moc :)

      Vymazat