19. 4. 2016

Domácí sušenky "Petit Beurre" s čokoládou

Ti z vás, kteří sledujete můj blog i na Facebooku už víte, že minulý týden mi dorazil balíček z eshopu nadšených i profi cukrářů/pekařů www.ozdobdort.cz. Jejich široká nabídka mě zaujala, mají spoustu zajímavých novinek, které jsem neznala, zejména od značky Silikomart, jejich produkty jsou vyráběné v Itálii, znáte-li někdo z vás výrobky této značky, podělte se případně s námi o vaši zkušenost. Snažila jsem se vybrat produkty, které jsem ještě nikdy neochutnala nebo nepřipravovala a jejichž recenze pro vás budou zajímavé, recepty s nimi budou na blogu postupně čtyři. Na tento první recept jsem se moc těšila, konkrétně se jedná o domácí sušenky s čokoládou - respektive o sadu na jejich výrobu. Tyto sušenky "Petit Beurre" jak se jim také říká, jsou moc dobré a vypadají opravdu roztomile, co říkáte? V obchodě sušenky nekupujeme vůbec a tyto domácí se mi takto povedly hned napoprvé! Věřím tomu, že po delším používání budou ještě zdokonalené a téměř k nerozeznání od koupených! Tento set na přípravu sušenek proto mohu všemi deseti doporučit. Silikonová podložka na čokoládovou část je velmi kvalitní a hezky se používá i omývá. Část na vykrojení sušenek je také příjemná a jde to s ní jako po másle. Jediné dvě menší "výhrady" bych tedy asi měla jen k vyjmutí syrového těsta s hotovým základem na sušenku - je potřeba více klepnout, aby sušenka z vykrajovátka vypadla. A forma na čokoládovou část je pouze na 6 ks, tudíž proces výroby a tuhnutí je krapet delší. Ale to ani tolik nevadí, za to čekání to určitě stojí. Kdyby vás k této sadě ještě zajímalo cokoliv dalšího, určitě mi napište :) 


Budeme potřebovat: 

Na cca 24ks sušenek, příprava: 20 minut, chlazení těsta: 60 minut, příprava tzn. chlazení a aplikace čokoládové části - postupně cca 60 minut

sušenky: 

250g hladké mouky
2 lžičky holandského kakaa
1 lžička kypřicího prášku s vinným kamenem
120g másla (změklého)
pár kapek vanilkového aroma
50g třtinového nebo klasického cukru krystal
1 vejce

Čokoládová část: 

200-250g tmavé čokolády např. na vaření (rozpuštěné)


Postup: 

V jedné míse smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek. 

V jiné míse promícháme máslo s cukrem a vanilkovým aroma. Postupně přidáme vajíčko a potom také moučnou část, vše důkladně promícháme, pomůžeme si také rukou a vytvoříme vláčné těsto, které zakryjeme potravinovou fólií a dáme na 45-60 minut do lednice. 

Troubu si předehřejeme na 170 st. Po vyjmutí z lednice těsto opět propracujeme na pomoučněné pracovní ploše a možná trochu mouky také přidáme, rozválíme na 3mm silnou placku a vykrajovátkem vytvoříme sušenky. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 10 minut do trouby. 

Na čokoládovou část sušenek si rozpustíme nad vodní lázní čokoládu, její konzistence by měla být spíše pevnější. 

Připravíme si stěrku, která nám pomůže čokoládu dostat do formy. Zchladlou čokoládu důkladně rozetřeme po celém povrchu formy a formu následně přeneseme do lednice. 

Zbylou čokoládu si ponecháme na přilepení vzniklé čokoládové části. Jakmile čokoláda ve formě zatuhne opatrně ji vyjmeme ven a na každou sušenku uděláme lžičkou "tečku" rozpuštěnou čokoládou, díky tomu přilepíme čokoládovou část. 

Sušenky skladujeme v lednici. 

Dobrou chuť! 


Vytisknout recept

8 komentářů:

  1. Ahoj Terko, sušenky jsou nádherné. Já mám podobnou sadu od Tchiba a před Vánoci jsem si s tím docela vyhrála :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko :) naprosto chápu, taky jsem byla jak malé dítě :)

      Vymazat
  2. To je úžasně, jak je ta čokoláda vytvarovaná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to roztomilé, taky se mi moc líbí :) a dětem taky moc :D

      Vymazat
  3. Nádhera! Vůbec bych netipovala, že jsou dělané v "domácích podmínkách" :)) Anet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet moc děkuju :) to je těmi formičkami :) jinak by se to tak hezky nepovedlo.

      Vymazat