Hledáte snadný a chutný recept na rychlý dezert? Mohl by to být tento! Kombinace bílé a hořké čokolády je moc příjemná na chuť a s čerstvým ovocem je to opravdu lahůdka, na které si pochutná každý milovník čokolády.
Budeme potřebovat:
Na 4-6 pohárků, příprava: 20 minut plus chlazení min. 3 hodiny
150g bílé čokolády (ideálně čokolády na vaření, prodáva se např. v Tescu)
50g čokolády 70% kakaa nebo čokolády na vaření
200ml smetany ke šlehání
250g mascarpone
čerstvé ovoce dle chuti k podávání - např. maliny, jahody, hrozny, borůvky apod.
balzamiko
Postup:
V rendlíku zahřejeme smetanu těsně pod bod varu.
Přidáme do ní na kousky nalámanou čokoládu a vypneme vařič. Rendlík ponecháme na plotně a mícháme, tak aby se čokoláda rozpustila a vznikla hladká směs.
Směs necháme zchladnout a mezitím si v misce promícháme metlou mascarpone.
K mascarpone přidáme vychladlou čokoládovo-smetanovou směs a důkladně promícháme. Kdyby se nám náhodou směs zdála příliš hutná, můžeme ještě přidat trochu samotné studené smetany ke šlehání.
Vzniklý krém nalijeme do servírovacích nádob a necháme vychladit v lednici, poté přidáme ovoce - maliny, jahody, hrozny, borůvky....zakápneme balzamikem a podáváme.
Dobrou chuť! Tereza
Vytisknout recept
Mňam, čerstvé ovoce zbožňuji a s mascarpone to musí být úžasné. Tohle bych si dokázala představit jako takový svěží letní dezert :-)
OdpovědětVymazat:) určitě, v létě bude taky bezva :)
VymazatDelicious post!!! Nice blog!!!
OdpovědětVymazatWould you like to follow each other? Let me know...and I follow you back:)))
Besos, desde España, Marcela♥
Thank you Marcela! That´s a great idea :) I am following you on Bloglovin, I like your blog, I love art, your blog is full of inspiration! Sending greetings from Czech Republic :)
OdpovědětVymazatThank you so much for your visit!!!
VymazatI follow you with GFC and Bloglovin!!!
Have a nice day and keep in touch!!!:)))
Thank you very much Marcela, wish you also a nice day :)
Vymazat