Je neuvěřitelné, jak rychle ten čas letí, ale skutečně je to tak, za měsíc jsou tady Velikonoce. Většinou se snažím si všechno promyslet a připravit s náskokem :) a proto pro vás také dnes mám recept na skvělé nádivkové muffiny. "Hlavička" nádivka je klasika, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Recept jsem připravila pro magazín C plus a navíc :) pro vás k tomuto receptu mám (jupí) video. Doufám, že se vám bude recept hodit, dejte mi, prosím, do komentářů vědět, jestli se vám video líbí nebo naopak ne a zda by vás zajímala další videa.
Na 12ks muffinů
Příprava: 20-30 minut, pečení: 15-20 minut.
8ks den starých rohlíků
300ml vlažného mléka
150g změklého másla
4 čerstvá vejce
větší hrst čerstvé petrželky nebo hrst mladých kopřiv
větší hrst loupaných mandlí v celku
sůl, pepř dle chuti
2 jarní cibulky
200g co nejtenčích plátku slaniny
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 st.
Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, čím menší, tím lépe a vložíme do větší (opravdu větší) mísy. Zakapeme je vlažným mlékem a promícháme. Míchat můžeme i rukou, pokud se nám zdají příliš suché, ještě trochu mléka přidáme.
Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme elektrickým šlehačem se změklým máslem a spíše více než méně (dle chuti) osolíme a opepříme.
Z bílků vyšleháme opět elektrickým šlehačem, nejlépe metlou, pevný sníh.
Namočené rohlíky promícháme s vyšlehanou žloutkovou směsí a přidáme nakrájenou petrželku nebo kopřivy. (Pokud přidáváme kopřivy, je nutné je nejprve spařit vroucí vodou, např. v misce, poté vymačkat přebytečnou vodu a nakrájet na menší kousky.)
Opatrně nasekáme mandle a přidáme je do směsi. Promícháme.
Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a osmahneme na lžíci másla. Necháme je lehce zchladnout a také přidáme do směsi.
Nakonec pomalu přimícháme i vyšlehané bílky.
Připravíme si formu na 12ks muffinů, každý otvor vysteleme plátkem slaniny a naplníme nádivkou tak, aby nahoře trochu vykukovala, vytvořila "čepičku".
Dáme péct na 15-20 minut do předehřáte trouby.
Po vyjmutí z trouby necháme zchladnout ve formě a můžeme podávat.
Vytisknout recept
Žádné komentáře:
Okomentovat