Milujete sladké kaše k snídani? Ale už vás nudí klasická ovesná? Vyzkoušejte také polentu! Já jsem se trochu bála jak to bude chutnat, ale musím říct, že jsem se do ní opravdu zamilovala. Opečená jablka jsou k ní skvělá, ale můžete jí doplnit také jiným a i čerstvým ovocem a věřte mi, teplá kaše vám po ránu udělá moc dobře a pořádně vás nastartuje na celý den.
Budeme potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 10 minut
200ml mandlového, rýžového, kokosového nebo klasického mléka
2 zarovnané lžíce polenty
2 lžíce přírodního cukru nebo 3 lžíce javorového sirupu
1 jablko
chia semínka dle chuti
oříšky dle chuti
máta dle chuti
Postup:
V menším rendlíku ohřejeme mléko.
Na menší pánvičku dáme na plátky nakrájené jablko s 1 lžíci sirupu nebo cukru, prohříváme.
Jakmile mléko v rendlíku skoro vaří přidáme polentu a důkladně promícháme metlou.
Kaše začne houstnout a v tento moment jí odstavíme z plotny, vmícháme 2 lžíce sirupu nebo 1 lžíci cukru.
Přendáme jí do servírovací nádoby a přidáme teplá jablka.
Posypeme chia semínky a pokrájenými oříšky.
Dobrou chuť.
Vytisknout recept
To vypadá výborně, asi se nechám nalákat :)
OdpovědětVymazatSuper :) ať chutná.
VymazatVypadá krásně, já jsem si ji v létě dělávala s borůvkami a čokoládou a to byla taky dobrota! :)
OdpovědětVymazatŇam, až bude borůvková sezóna taky vyzkouším!
VymazatVyskusane, je vyborna. Ale trochu ju aj osolim, tak mi to chuti viac :)
OdpovědětVymazatJana
Skvělé, mám radost a děkuji za tip, také zkusím krapítek osolit :) krásný den přeji, Terka
Vymazat