16. 2. 2016

Sladká polenta s opečenými jablky

Milujete sladké kaše k snídani? Ale už vás nudí klasická ovesná? Vyzkoušejte také polentu! Já jsem se trochu bála jak to bude chutnat, ale musím říct, že jsem se do ní opravdu zamilovala. Opečená jablka jsou k ní skvělá, ale můžete jí doplnit také jiným a i čerstvým ovocem a věřte mi, teplá kaše vám po ránu udělá moc dobře a pořádně vás nastartuje na celý den. 



Budeme potřebovat: 

Pro 2 osoby, příprava: 10 minut

200ml mandlového, rýžového, kokosového nebo klasického mléka
2 zarovnané lžíce polenty
2 lžíce přírodního cukru nebo 3 lžíce javorového sirupu
1 jablko

chia semínka dle chuti
oříšky dle chuti
máta dle chuti

Postup:

V menším rendlíku ohřejeme mléko. 

Na menší pánvičku dáme na plátky nakrájené jablko s 1 lžíci sirupu nebo cukru, prohříváme.

Jakmile mléko v rendlíku skoro vaří přidáme polentu a důkladně promícháme metlou.

Kaše začne houstnout a v tento moment jí odstavíme z plotny, vmícháme 2 lžíce sirupu nebo 1 lžíci cukru.  

Přendáme jí do servírovací nádoby a přidáme teplá jablka. 

Posypeme chia semínky a pokrájenými oříšky. 

Dobrou chuť. 


Vytisknout recept

6 komentářů:

  1. To vypadá výborně, asi se nechám nalákat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá krásně, já jsem si ji v létě dělávala s borůvkami a čokoládou a to byla taky dobrota! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ňam, až bude borůvková sezóna taky vyzkouším!

      Vymazat
  3. Vyskusane, je vyborna. Ale trochu ju aj osolim, tak mi to chuti viac :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, mám radost a děkuji za tip, také zkusím krapítek osolit :) krásný den přeji, Terka

      Vymazat