20. 1. 2016

Cuketka ve vaječno-sýrové peřince

Také často doma přemýšlíte z čeho připravit celkem rychlou večeři, která nebude moc složitá a zároveň bude chutná? Variací na slané koláče je spousta, určitě znáte quiche, které jsou velmi populární (nejen) ve Francii. Vyzkoušela jsem recept na koláč s cuketou a sýrem feta, piniová semínka dodají trochu originálnější chuť a je chutný teplý i studený. Dejte mi určitě vědět, jestli a jaké slané koláče doma připravujete vy, budu se těšit, krásný den! 



Na přípravu potřebujeme: 

Pro 6 osob, příprava: 20 minut, odležení těsta 30 minut, pečení 50 minut. 

Na těsto: 
250g hladké mouky (prosáté)
125g studeného másla
1 vejce
půl lžičky soli

Na náplň: 

1 střední cuketa (nakrájená na tenčí kolečka)
3 vejce
1 kelímek zakysané smetany
200g sýru feta
hrst piniových semínek
sůl, pepř

Postup: 

Připravíme si těsto - smícháme prosátou mouku, sůl a máslo, vytvoříme prsty jakoby drobenku a přidáme vejce, jakmile je těsto kompaktní dáme ho zabalené v potravinové fólii na 20-30 minut do lednice odpočinout.

Troubu předehřejeme na 170 st. 

Mezitím si můžeme promíchat vejce se zakysanou smetanou, trochu osolíme, opepříme a necháme stát. 

Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme ho na pracovní ploše na tenčí plát - cca 0,4 cm a přeneseme ho do koláčové formy. Zatížíme fazolemi - pod které dáme pečicí papír, je potřeba si ho trochu vystřihnout :) Pečeme cca 15 minut. 

Poté sejmeme fazole i peč. papír, nalijeme vaječnou směs a přidáme nakrájenou cuketu, sýr feta a piniové oříšky. 

Pečeme dalších cca 30-40 minut a máme hotovo! 


Vytisknout recept

Žádné komentáře:

Okomentovat