Jednou za čas doma ráda připravuji rybu, mnohem častěji sladkovodní, ale sem tam i tu mořskou. Mořský jazyk jsem ochutnala poprvé a jeho maso je opravdu skvělé! Tento recept je rychle připravený a vhodný také jako slavnostní oběd nebo večeře. Které mořské ryby máte nejraději vy? Ochutnali jste už mořský jazyk?
Budeme potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 10-15 minut, vaření: 30 minut
2 filety mořského jazyka
15g másla
sůl, pepř, provensálské koření
Na smetanové bramborové pyré:
500g brambor
20g másla
150ml smetany ke šlehání
Postup:
Filety omyjeme a vložíme do zapékací mísy. Troubu předehřejme na 180 st. Osolíme je, opepříme a přidáme sušené koření. Potom poklademe na plátky nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut do trouby.
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody, za cca 20 minut je hotovo - brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a teplou smetanu, vše důkladně promícháme.
Můžeme podávat!
Vytisknout recept
To vypadá výborně, navíc se to skvěle hodí pro situace, kdy zkombinovat rybu a víno :)
OdpovědětVymazat