26. 1. 2016

Mlsný jazýček = mořský jazyk

Jednou za čas doma ráda připravuji rybu, mnohem častěji sladkovodní, ale sem tam i tu mořskou. Mořský jazyk jsem ochutnala poprvé a jeho maso je opravdu skvělé! Tento recept je rychle připravený a vhodný také jako slavnostní oběd nebo večeře. Které mořské ryby máte nejraději vy? Ochutnali jste už mořský jazyk? 




Budeme potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 10-15 minut, vaření: 30 minut

2 filety mořského jazyka
15g másla
sůl, pepř, provensálské koření

Na smetanové bramborové pyré:

500g brambor
20g másla
150ml smetany ke šlehání

Postup:

Filety omyjeme a vložíme do zapékací mísy. Troubu předehřejme na 180 st. Osolíme je, opepříme a přidáme sušené koření. Potom poklademe na plátky nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut do trouby.

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody, za cca 20 minut je hotovo - brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a teplou smetanu, vše důkladně promícháme.

Můžeme podávat!


Vytisknout recept

1 komentář:

  1. To vypadá výborně, navíc se to skvěle hodí pro situace, kdy zkombinovat rybu a víno :)

    OdpovědětVymazat