Tato bonboniéra se hodí jako dárek, ale bonbónky také můžete použít jako cukroví :) a je opravdu moc dobrá, s goji a golden berries ještě dostanete do těla plno vitamínů a ani o tom skoro nevíte, nespornou výhodou je také fakt, že je dárek připravený skutečně za pár minut.
Budete potřebovat:
Na 12 ks bonbónků, příprava: 10 minut, chlazení: minimálně 4 hodiny
120g čokolády (70 % a více kakaa)
30g másla
hrst goji
hrst golden berries
12ks mandlí ( s nebo bez slupky)
malé papírové košíčky, krabička vhodná k darování
Postup: Nad hrnec s vodou posaďte tepluvzdornou mísu a do ní nalámejte čokoládu a na kousky nakrájejte máslo.
Na mírném ohni nechejte rozpustit, dobře promíchejte.
Do košíčků na bonbóny dejte do každého trochu golden berries a goji, nebo jiné oblíbené sušené ovoce apod. a zalijte rozpuštěnou čokoládovou směsí.
Ozdobte mandlí a nechejte zchladnout při pokojové teplotě. Nyní dejte celé dílo do lednice, ať se čokoláda pořádně vychladí, minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
Vytisknout recept