22. 11. 2015

Jáhelná kaše & granátové jablko

V následujících článcích vás budu trochu zásobovat recepty na teplé snídaňové kaše, které jsem si v poslední době hodně oblíbila. Začínáme variantou s granátovým jablkem, golden berries a čokoládou. Golden berries jsou sušené plody mochyně peruánské nebo-li physalis. Mají vysoký obsah vitaminu A, C a rutinu, navíc mají podobné diuretické účinky jako brusinky. Vypadají trochu jako rozinky, ale mají výraznou sladko-kyselou chuť, která podle mě kaši dobře doplní a k tomu posilují imunitu, budou tedy součástí všech následujících snídaňových receptů. Znáte tuto superpotravinu a jak vám chutná? Já mám skvělou zkušenost s prověřeným e-shopem Superpotraviny Naturalis, kde také seženete další zajímavé doplňky stravy a superpotraviny, jukněte na jejich stránky TADY


Budete potřebovat: 

Na 2 porce, příprava: 10 minut

200ml kokosového mléka (lze použít i vodu nebo klasické mléko)
jáhelnou kaši - používám hotovou od Nominalu - v prodejně u zdravé výživy - na 100ml - cca 7 lžic tj. pro dva 14 lžic nebo trochu více dle požadované hustoty
2 lžíce javorového sirupu
1 granátové jablko
2 lžíce golden berries - k zakoupení ZDE
dle chuti - hořká čokoláda 70% kakaa


Postup: Kokosové mléko ohřejte v rendlíku, nemělo by vařit, ale mělo by být dostatečně prohřáté. V misce jej promíchejte se směsí na kaši a také s javorovým sirupem. Přidejte dle chuti granátové jablko, na jednu porci 1 lžíci golden berries a čokoládu. Podávejte. 


Vytisknout recept

Špatně načtený obrázek

Žádné komentáře:

Okomentovat