3. 9. 2015

Novinky: srpen

V srpnu jsem vařila recepty s rajčaty, jsem moc ráda, že jsem vyzkoušela domácí kečup, na který jsem se už dlouho chystala, výborná byla také rajčatová omáčka a nadchla mě polévka z pečených rajčat. Na blogu však od září vaření podle určitě suroviny nebude pokračovat, protože se mi tento koncept nezdá příliš úspěšný, zatím si hodně píšete o sladké recepty, tak se asi vydám tímto směrem, klasické sladké a zdravější či alternativní varianty sladkého.

V srpnu jsme si s dcerkou konečně vyrazily na zmrzlinu do Angelata. Už hodně dlouho jsem chtěla jejich zmrzlinu vyzkoušet a tak jsem se moc těšila. Rozhodně jsme ani jedna nebyly zklamané a pokud můžete, vyzkoušejte jí také, je to opravdu ta nejlepší zmrzlina v Praze. Zkusily jsme čokoládu, bacio, pistáciovou a vanilkovou, všechny vynikající a také jsme se prošly letní Prahou, jejíž atmosféru mám moc ráda. 

Co se týká pochutin, chtěla jsem zkusit něco nového a stala jsem se tím pádem závislá na datlovém sirupu .), který přidávám do ovesné kaše nebo jogurtu. Do kaše se také skvěle hodí drcené kakaové boby, samotné už mi tolik nechutnají. A vločky z ječmene jsem vyzkoušela jako zavářku do polévky, kde je výborný. Přeji vám krásné září!

navařeno v srpnu



4 komentáře:

  1. :-) Datlový sirup mám také moc ráda. A fotky s dcerkou jsou boží :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, ty boby zní zajímavě, to se prodává ve zdravých výživách? A je to podobné hořkému kakau?
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou chuťově trochu nahořklé, ale jsou křupavé, v kaši jsou moc dobré. Mám je od Countrylife a koupila jsem je v Tescu, ve zdravé výživě myslím taky budou k sehnání.

      Vymazat