21. 9. 2015

Jablečný perník

Podzim přímo volá po využití hrušek, jablek, švestek....také se těmito recepty teď foodblogy jen hemží. Recept na perník jsem pro vás vypilovala, zkoušela, přidávala, ubírala, měla by to být tedy ta nej verze .) navíc neobsahuje laktózu, pokud tedy trpíte touto intolerancí, doufám, že se vám recept bude hodit. Perník je vláčný ještě o něco více po uležení v lednici - druhý den. U nás, když jsem ho pekla, tak se náš malý lišák poprvé sám posadil 


Budete potřebovat:

Na 1 plech perníku, příprava: 20-30 minut, pečení: 30 minut

400g polohrubé mouky (nebo 200g polohrubé mouky, 200g špaldové mouky)
200g přírodního cukru (hnědý s více melasou)
2 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem
1-2 lžíce perníkového koření
1 vanilkový cukr (používám Alnatura, protože je v něm opravdová vanilka)
2-3 lžíce holandského kakaa
250ml slunečnicového oleje
250ml kokosového mléka
3 středně veliká jablka (oloupaná, nastrouhaná)
datlový sirup na ozdobení
plátky kokosu nebo strouhaný kokos na ozdobení

Postup: V míse smíchejte mouku (mouky), kypřicí prášek do pečiva, perníkové koření, kakao, vanilkový cukr a cukr. V jiné míse smíchejte vejce, olej a kokosové mléko. Troubu předehřejte na 180st. Oloupejte si jablka a nastrouhejte. Smíchejte suchou směs s vaječnou směsí a přidejte nastrouhaná jablka, důkladně promíchejte. Plech si vyložte pečicím papírem a směs na něj nalijte. Dejte péct na 30 minut, nebo podle vaší trouby, kontrolujte stav. Vychladlý perník ozdobte datlovým sirupem a plátky sušeného kokosu. 



4 komentáře: