18. 8. 2015

Osmažené halloumi, buvolí srdce a rukola

Rajčata buvolí srdce (název myslím souvisí s tvarem a strukturou) jsou vyhledávaná pro svou výraznou chuť a já jsem si je letos moc oblíbila, protože jsou opravdu skvělá, na keříku mohou dozrát dokonce do velikosti o váze půl kilogramu!, jejich výhodou je, že nejsou příliš vodnatá a zkrátka chutnají skvěle rajčatově (což není u všech - zejména kupovaných rajčat pravidlem).Znáte tato rajčata a jak vám chutnají? 


 Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 15 minut

veliká hrst rukoly
250g sýru halloumi
1-2 (podle velikosti) rajčata buvolí srdce (sehnala jsem je v Tescu)
balzamiko - sladší
1 vejce
8 lžic kukuřičné strouhanky
slunečnicový olej
sůl, pepř, olivový olej

Postup: Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Rukolu omyjte a osušte. Sýr nakrájejte na plátky, do misky vyklepněte vejce a vidličkou ho důkladně prošlehejte, do jiné si dejte strouhanku, sýr ponořte do vajíčka a potom ho obalte ve strouhance. Na pánvičce si rozpalte trochu slunečnicového oleje a obalený sýr na něm opečte z obou stran dozlatova. Mezitím si na talíře rozdělte rukolu, zakapejte jí olivovým olejem a balzamikem, dále přidejte nakrájená rajčata a nakonec hotový osmažený sýr. Lehce osolte a opepřete, podávejte. 



Žádné komentáře:

Okomentovat