5. 6. 2015

Snadná a výborná jahodová zmrzlina

K létu patří neodmyslitelně jahody a jelikož právě začíná jejich sklizeň, bude tady na blogu také několik receptů ) začínáme zmrzlinou, zkoušela jsem více receptů a tento je nejlepší, nejen děti s nadšením uvítají vlastní kornoutky namočené v čokoládě. 



Budete potřebovat: 

Na 1litr zmrzliny, příprava: 15-20 minut, chlazení min. 3 hodiny, ideálně přes noc

250ml smetany ke šlehání (40%)
1 plechovka slazeného Salka
250g jahod (ostružin, borůvek, nebo vše dohromady)
2 lžíce citronové šťávy

Je-li možnost - kornoutky na zmrzlinu, rozpuštěná čokoláda

Postup: V blenderu rozmixujte očištěné jahody s citronovou šťávou. V míse vyšlehejte velmi tuhou smetanu. Promíchejte dohromady smetanu, Salko, ovocné pyré a dobře spojte metlou. Směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby a dejte do mrazáku. Chcete-li můžete během 2-3 hodin směsí po cca 45 minutách zamíchat, já jsem promíchala jednou po hodině a výsledek byl i tak výborný. Nechejte chladit ideálně celou noc. Zmrzlinu ponechejte při pokojové teplotě 20 minut před podáváním. Kornoutky na zmrzlinu (k sehnání např. v Tescu) namočte do rozpuštěné čokolády a čokoládu můžete dát také do kornoutku. 

Recept: Linda Lomelino, Call me cupcake



6 komentářů:

  1. to vypadá moc dobře, vyzkouším. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dneska jsem konečně zkusila a je to dobrota, akorát nevím, jestli se zmrzlina dožije zítřka :-) Nemám zmrzlinovač a jak chodím promíchat, tak pokaždé ochutnám, je to moc dobrý, díky za super recept ! Eva

      Vymazat
    2. Měla jsem podobný problém :) jsem ráda, že se recept hodil a chutnal ;) krásný den.

      Vymazat
  2. vypadá moc dobře!

    http://bytheem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat