29. 6. 2015

Rybízové snídaňové muffiny

Na těchto muffinech mě baví, že jsou rychle připravené a ovoce, které do nich dáte můžete dle libosti měnit. S rybízem jsou moc dobré a když si je dáte k snídani, hned od rána budete mít lepší náladu, slibuji )



 Budete potřebovat: 

Na 12 ks muffinů, příprava: 20 minut, pečení: 25 minut

200g cukru krupice
180g čerstvého červeného rybízu 
100g hladké mouky (může být i celozrnná)
100g polohrubé mouky
1 a půl lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
80 ml slunečnicového oleje
vanilkový extrakt - pár kapek
cukr moučka na posypání

Postup: Troubu předehřejte na 190 st a formu na muffiny vyložte košíčky. Kuličky rybízu dejte do rendlíku a zasypejte 25g cukru, prohřívejte a jakmile začne bublat stáhněte z ohně. V míse mezitím smíchejte obě mouky, zbylý cukr a kypřicí prášek do pečiva. Důkladně promíchejte. Přidejte olej, vejce, sůl a extrakt. Rybízovou směs sejměte z ohně a nechejte zchladnout. Poté smíchejte rybíz (bez vzniklé šťávy - tu můžete posléze použít jako omáčku a muffin do ní namočit) se vzniklým těstem a směsí naplňte košíčky, na povrch každého z nich dejte ještě pár celých kuliček rybízu. Dejte péct do trouby, po vychladnutí muffiny ozdobte čerstvým rybízem a chcete-li posypejte moučkovým cukrem. 






Žádné komentáře:

Okomentovat