15. 6. 2015

Křupavé pečivo s camembertem a ostružinovou omáčkou

Dostala jsem chuť na kombinaci ovoce s něčím slaným a tak vznikl nápad na tento toast. Hodí se jako rychlá večeře, ale také jako předkrm, důležité je podávat toasty teplé. Máte také rádi sladko-slané kombinace? 



 Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 15 minut

2 ks pečiva, které máte rádi a lze ho opéct (ideálně ciabatta) 
125g čerstvých ostružin
1 ks sýru camembert
hrst rukoly
olivový olej
pepř (nemusí být) 
1 lžíce cukru muscovado (nebo jakýkokoliv jiný) 

Postup: Na pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm dozlatova pečivo nakrájené na plátky, když jsou opečené dejte na ně nakrájený sýr a nechejte ještě na pánvičce, aby sýr trochu povolil. Mezitím dejte do hrnce lžíci vody a přidejte ostružiny, zahřívejte a vidličkou je rozmačkejte, přidejte cukr a ještě chvíli zahřívejte, stáhněte z ohně, pokud máte zrovna načaté červené víno, můžete k nim také cca lžíci přidat. Na toasty naneste omytou rukolu, můžete trochu opepřit a nakonec přelijte ostružinovou omáčkou, ihned podávejte. 



4 komentáře:

  1. To vypadá krásně! Já tyhle kombinace ráda, a moc :) Ovoce a sýr, to je prostě ráj. Těším se na další zajímavé nápady :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kombinaci sýrů a ovoce mám moc ráda! Vypadá to k nakousnutí :)

    OdpovědětVymazat