18. 5. 2015

Těstoviny s císařským hráškem, rajčaty a bazalkou

Tak to vypadá, že jsem nadobro propadla chuti pečených cherry rajčat. Jsou výborná z trouby i pánve a v kombinaci s hráškem jsou skvělá. Císařský hrášek jsem ochutnala poprvé, jeho chuť je velmi jemná. Jak jste na tom vy, znáte snowpeas a jak ho připravujete? 


Budete potřebovat:

Pro 2 osoby

Příprava: 10 minut, vaření/pečení: 20 minut

250g těstovin
1 kelímek zakysané smetany
2 hrsti císařského hrášku (snowpeas)
10ks cherry rajčat
hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
2 krůtí prsní filety
2 lžíce másla
sůl, pepř, olivový olej

Postup: Na másle v hrnci opékejte na mírném ohni cca 15 minut omyté lusky hrášku, osolte, opepřete. Na pánvi mezitím na olivovém oleji opečte na plátky nakrájený česnek, přidejte cherry rajčata. Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Na rozpálené pánvi opečte dozlatova krůtí filety, osolte, opepřete. Jakmile se těstoviny uvaří přidejte k nim máslo a zakysanou smetanu, důkladně promíchejte. Servírujte vše dohromady s lístky čerstvé bazalky. 




Žádné komentáře:

Okomentovat