6. 5. 2015

Hráškový krém se slaninou

Oblíbená polévka, kterou nelze vynechat, jarní, voňavá a skvělá, rychle připravená, je také váš favorit? 


Budete potřebovat: 

Pro 4 osoby, Příprava: 15-20 minut

300g mraženého hřášku
0,5 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
6-8 plátků slaniny
sůl, pepř
drcené lněné semínko na ozdobu

Postup: Cibuli nakrájejte najemno, v hrnci nechejte rozpustit máslo, na něm osmahněte dozlatova cibuli a přidejte prolisovaný česnek, chvíli opékejte, zasypejte moukou, promíchejte a zalijte vývarem,  přidejte hrášek, vařte 10-15 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté ještě propasírujte. Dochuťte solí a pepřem. Na pánvi osmahněte dozlatova a křupava slaninu. Polévku podávejte horkou s plátky slaniny a zasypanou lněným semínkem. 





Žádné komentáře:

Okomentovat