25. 5. 2015

Bábovka s cuketou

S cuketou znám perník, který je velmi oblíbený a tak jsem chtěla vyzkoušet i bábovku a mohu říct, že je fajn, hezky vláčná a není přeslazená, tvarohovou vrstvu je možné vynechat a také to bude výborné. A jak jste na tom vy, znáte pečení s cuketou, zkoušeli jste, máte rádi? 


 Budete potřebovat:

Na jednu bábovku.

Příprava: 30 minut, pečení: 40-50 minut 

300g polohrubé mouky
3 vejce
50ml slunečnicového oleje
1 střední cuketa (nastrouhaná - cca 200g)
1 prášek do pečiva
2 lžíce holandského kakaa
150g krystalového cukru
100ml mléka


2 polotučné tvarohy (tedy 500g)
1 žloutek
4 lžíce cukru moučka
100ml mléka
vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
50g tmavé čokolády
formu na bábovku
máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy na bábovku


Postup: Troubu předehřejte na 180 st. Připravte si tvarohovou náplň, smíchejte dohromady tvarohy, žloutek, cukr, aroma (pár kapek) a mléko, dejte stranou. Ručním šlehačem nebo v robotu vyšlehejte spolu vejce s cukrem, vydržte cca 5 minut, přidejte olej, mléko a mouku promíchanou s kypřicím práškem a kakaem, přimíchejte také nastrouhanou cuketu a důkladně promíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Na dno nalijte tmavé těsto, potom dejte tvarohovou směs, opět tmavou vrstu a potom tvarohovou, nakonec zase tmavou. Doba pečení je cca 40-50 minut, vyzkoušejte špejlí. Po vychladnutí bábovku přelijte rozpuštěnou čokoládou nebo čoko polevou. 





7 komentářů:

  1. Vypadá moc chutně! Já peču s cuketou ráda, dokonce i můj táta - odpůrce zeleniny všeho druhu - sní takové moučníky bez reptání a s chutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekla jsem cuketovou piškotovou a nic moc. Oproti tomu cuketovej perník je věc naprosto k sežrání a všichni ji doma milujeme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě díky perníku, který máme moc rádi jsem zkoušela i bábovku )

      Vymazat
  3. Cuketová buchta je sázka na jistotu, většinou ji taky peču jako perník :)

    OdpovědětVymazat