24. 4. 2015

Snídaně speciál - volské oko a křupavá slanina

Když už připravujeme tento měsíc vejce, myslím si, že tuto klasiku nelze vynechat a doplněná o salát z rukoly a klíčků je o stupeň lepší. Výběr tvaru na vajíčko je na vás a tím si můžete snídani krásně personalizovat. Slaninu si dávám méně často, ale snažím se sehnat o to kvalitnější. Jaká je vaše oblíbená snídaně? 

Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 15 minut

2-4 vejce
10 plátků kvalitní slaniny 
velká hrst rukoly
velká hrst mungo klíčků
2 cherry rajčata
pečivo dle vašeho výběru
pepř, sůl, olivový olej
pár kapek citronové šťávy

Postup: V míse smíchejte rukolu a klíčky, osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem a zakápněte citronovou šťávou. Na pánvi osmahněte slaninu - výsledek by měl být křupavý. Na menší panev dejte trochu oliv. oleje nebo másla. Formičku prsty pomažte ze všech stran olivovým olejem. Formičku dejte na rozpálenou pánev (ne teflonovou) a vyklepněte do ní opatrně vejce, podle chuti opékejte vajíčko 5-10 minut, přeneste na talíř, osolte, opepřete, vyjměte s formičky. Podávejte s oblíbeným pečivem.




Žádné komentáře:

Okomentovat