17. 4. 2015

Salát z čočky beluga s fazolkami a vejci

Využila jsem zde ještě křepelčí vajíčka, která jsem si koupila na Velikonoce, v salátu vypadají hezky, ale stejně dobře lze bez problému použít klasické vajíčko. Měla jsem chuť na nějakou zajímavou kombinaci, výsledek je myslím příjemný, bez vajec lze také podávat jako přílohu. Čočka beluga je plná vitamínů, antioxidantů a skvěle drží tvar, není ji potřeba předem namáčet, což je velmi praktické.



Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 15 minut, vaření 30 minut

1 hrnek čočky beluga (Alnatura)
velká hrst zelených fazolek
4 cherry rajčata
velká hrst rukoly
křepelčí (4ks) nebo klasická vejce (2ks)
sůl, pepř, olivový olej

Postup: Čočku propláchněte a zalijte trojnásobným množstvím vody, dejte vařit cca 30 minut. Voda je nejprve černá - nelekejte se. Mezitím si uvařte zelené fazolky, pár minut v osolené vodě a pak je hned namočte do ledové vody. Když je čočka uvařená, nechejte ji zchladnout. Nyní opečte na pánvi vejce jako volské oko. V misce smíchejte čočku, fazolky, nakrájená rajčata, rukolu, přidejte olivový olej, pepř a sůl. Servírujte s volským okem, osolte, opepřete.




2 komentáře:

  1. A hned je čočka s vejcem o milion tříd výš :) Na čočku beluga se chystám už hrozně dlouho, tak to budu brát jako znamení :)

    OdpovědětVymazat