9. 4. 2015

Bruschetta s avokádem a zastřeným vejcem

Moje super oblíbená dvojka - avokádo a vajíčko, je to kombinace, kterou si ráda dávám k snídani, ale někdy i k večeři. Nedávno jsem zjistila, že celkem dost lidí nemá rádo/nejí avokádo, jak jste na tom vy? 


Budete potřebovat:

Pro 2 osoby, příprava: 15 minut

1 lžíce másla
4 ks pečiva dle vaší volby - ideálně bagetky na plátky
2 zralá avokáda (ready to eat)
4 vejce
sůl, pepř
1 lžíce octa
šťáva z půlky citronu

Postup: Na pánvi na másle opečte dozlatova pečivo nakrájené na středně tenké plátky. Avokádo zbavte pecky a slupky, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu s lžící octa. Jakmile voda vaří vytvořte lžící nebo vařečkou rychlým mícháním vír, vejce si v případě potřeby můžete vyklepnout do misky a poté ho vhodit přímo do vzniklého víru. Nechte chvilku vejce se zatáhnout a poté ještě trochu míchejte. Po cca 30 vteřinách je hotovo, voda musí však celou dobu vřít. Vejce vyjměte naběračkou a nechejte dobře okapat. Avokádo navrstvěte na bruschettu a poté položte vejce, osolte, opepřete, podávejte. 




10 komentářů:

  1. Avokádo zbožňuji, na sladko i na slano, nejvíce jen tak na chlebu s citronem, solí a pepřem :-) A s vajíčkem jsem ještě nezkoušela, takže děkuji za tip! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní! Já dělávám někdy avokádo tak, že ho dám rozkrojené do trouby a do té prohlubně rozklepnu vejce, nechám zapéct a je to taky výborný. Avokádo mám moc ráda, ale je fakt, že když jsem ho jedla poprvé (asi jako 6 letá), tak mě hrozně zklamalo, čekala jsem takovou tu typicky sladkou chuť ovoce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jana rychtarikova9. dubna 2015 v 20:21

    Skvela inspirace! Taky tuhle kombinaci miluju. Tesim se az ochutnam. Diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Jani, konečně jsem sem ten recept dala vid´ a dobrou chuť!

      Vymazat