Moje super oblíbená dvojka - avokádo a vajíčko, je to kombinace, kterou si ráda dávám k snídani, ale někdy i k večeři. Nedávno jsem zjistila, že celkem dost lidí nemá rádo/nejí avokádo, jak jste na tom vy?
Budete potřebovat:
Pro 2 osoby, příprava: 15 minut
1 lžíce másla
4 ks pečiva dle vaší volby - ideálně bagetky na plátky
2 zralá avokáda (ready to eat)
4 vejce
sůl, pepř
1 lžíce octa
šťáva z půlky citronu
šťáva z půlky citronu
Postup: Na pánvi na másle opečte dozlatova pečivo nakrájené na středně tenké plátky. Avokádo zbavte pecky a slupky, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu s lžící octa. Jakmile voda vaří vytvořte lžící nebo vařečkou rychlým mícháním vír, vejce si v případě potřeby můžete vyklepnout do misky a poté ho vhodit přímo do vzniklého víru. Nechte chvilku vejce se zatáhnout a poté ještě trochu míchejte. Po cca 30 vteřinách je hotovo, voda musí však celou dobu vřít. Vejce vyjměte naběračkou a nechejte dobře okapat. Avokádo navrstvěte na bruschettu a poté položte vejce, osolte, opepřete, podávejte.
Avokádo zbožňuji, na sladko i na slano, nejvíce jen tak na chlebu s citronem, solí a pepřem :-) A s vajíčkem jsem ještě nezkoušela, takže děkuji za tip! :-)
OdpovědětVymazatDoufám, že si tuto kombinaci také oblíbíš :)
VymazatTo je moje oblibena kombinace!
OdpovědětVymazat:))
VymazatTo vypadá luxusně! :)
OdpovědětVymazat:)))
VymazatPerfektní! Já dělávám někdy avokádo tak, že ho dám rozkrojené do trouby a do té prohlubně rozklepnu vejce, nechám zapéct a je to taky výborný. Avokádo mám moc ráda, ale je fakt, že když jsem ho jedla poprvé (asi jako 6 letá), tak mě hrozně zklamalo, čekala jsem takovou tu typicky sladkou chuť ovoce :)
OdpovědětVymazatTo je zajímavý nápad, ráda ochutnám :)
VymazatSkvela inspirace! Taky tuhle kombinaci miluju. Tesim se az ochutnam. Diky!
OdpovědětVymazatDěkuju Jani, konečně jsem sem ten recept dala vid´ a dobrou chuť!
Vymazat