18. 3. 2015

Jemná karamelová pěna

Slunečné dny jsou tak krásné, začínám mít opět nějakou tu energii, jak jste na tom vy? Mám tady pro vás recept na rychlý a velmi chutný dezert, který není příliš přeslazený. Jedná se o pěnu z Lotus karamelové pomazánky. A já zkrátka mám pro Lotusky slabost. Pokud jste na tom stejně, musíte ji vyzkoušet! 



Budete potřebovat:

Pro 4-6 osob
Příprava: 10 minut, chlazení min.2 hodiny, ideálně přes noc


200g karamelové pomazánky Lotus Biscoff
3 bílky
200ml smetany ke šlehání
50g karamelových sušenek na ozdobu


Postup: Pomazánku dejte do misky a na 30-40 sekund do mikrovlnné trouby. Po vyjmutí nechejte zchladnout. Ušlehejte si tuhý sníh z bílků, stejně tak ušlehejte smetanu ke šlehání. Já jsem si část pomazánky samotné dala na dno každé skleničky a potom jsem zbytek pomazánky smíchala opatrně s vyšlehaným bílkem a s ušlehanou smetanou. Můžete ale takto smíchat veškerou pomazánku. Směs nalijte do pohárků a dejte vychladit. Před podáváním posypejte rozdrcenými sušenkami. 



4 komentáře: