10. 1. 2015

Čokoládové košíčky s whisky a karamelovými sušenkami

Recept jsem vám slibovala, inu, co vám budu povídat, pokud jste na sladké, tak vás pohladí na duši, nejsou přeslazené, ale naopak chuťově hezky vyvážené, příprava je opravdu snadná a rychlá, jen je potřeba je pořádně vychladit. Všem čokoholikům doporučuji vyzkoušet!


Budete potřebovat:

Na 15ks, příprava: 30 minut,  chlazení min. 2 hodiny, ideálně přes noc

150g kvalitní mléčné čokolády
40g kvalitní hořké čokolády
160g + 10g karamelových sušenek - já jsem použila Lotus Biscoff
40ml smetany ke šlehání
30ml whisky
15 ks papírových košíčků na bonbóny

Postup: Mléčnou čokoládu je potřeba rozpustit buď v mikrovlnce - opatrně ať ji nespálíte, nebo nad vodní lázní. Když je čokoláda hezky krémová nalijte ji do papírových košíčků na bonbóny tak, aby se vytvořila souvislá vrstva čokolády po celém košíčku. Nechejte vychladit v lednici cca 30 minut. Mezitím si připravte náplň - rozdrcené sušenky zalijte whisky a promíchejte, nechejte chvíli stát. Smetanu zahřejte, ale nevařte, a zalijte jí tmavou čokoládu (menší kousky), dobře promíchejte a přidejte sušenky namočené s whisky, opět důkladně promíchejte. Touto směsí naplňte čokoládové košíčky a posypejte rozdrcenými sušenkami nebo použijte jiné zdobení podle vašich chutí. Dejte chladit alespoň na 1,5 hodiny nebo ideálně přes noc do lednice. 

Recept: Lotus Bakeries



4 komentáře:

  1. Tak jo, sice jsem posledně napsala, že ty "lotusky" už mě neberou, ale na tohle jsem dostala strašnou chuť :) Vypadají moc lákavě, i po všem tom vánočním cukrobraní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne až si mi urobil chuť. musím to oskúšať len nesmie byť chlap doma aby mi to nepojedol :D

    http://maddestfashion.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat