Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: 20 minut
250g parmezánu, Grana Padano (tužší kůrky), ale já jsem použila celý sýr
200g větších rozinek
100g cukru
1 lžíce vody
Postup: Pokud použijete kůrky - omyjte je, osušte a namočte na noc do vody. Druhý den kůrky opečte na pánvi z obou stran dozlatova. Pokud použijete sýr sám o sobě jako já, stačí ho jen nakrájet na kostičky. Omyjte a osušte rozinky, na párátka napichujte střídavě rozinku, sýr, rozinku. Připravte si přeliv, rozvařte cukr s vodou dokud nevznikne karamelová konzistence, já jsem se bála, aby se mi směs nespálila, tak byla nakonec spíš světlejší, a myslím si, že by bylo možné místo cukru použít i med nebo rýžový či javorový sirup. Jednohubky zakapejte cukrovou polevou a podávejte.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
Zrovna o víkendu jsem si v Marks and Spencer koupila kozí sýr s rozinkami a byl skvělý, takže toto bude taky určitě dobré. U toho kupovaného jsem teda byla trochu na vážkách, přeci jen to znělo jako zvláštní kombinace, ale opravdu překvapil.
OdpovědětVymazatTak to bych taky zkusila, určitě to bude dobré, to věřím!
Vymazat