Recepty jsou zaměřené na využití sýrových okrajků, které jinak vyhodíte. Musím říct, že nemáme doma zase tak velikou spotřebu parmezánu, abych jich získala tolik, tak jsem jen zkoušela jednu porci, upřímně řečeno, v polevce mi chutnal i sýr sám o sobě, zkrátka klasické hoblinky. Polévka je jinak chuťově velmi příjemná. Verdikt: 5 gurmánů
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava: Podle typu fazolí, vaření polévky: 30 minut
200g okrajků sýru typu parmezán
600ml zeleninového vývaru
1 cibule
1 stroužek česneku
1 mrkev
100g celeru
1 snítka rozmarýnu
400g fazolí - typ cocos roses - vařených
olivový olej, sůl, pepř
Postup: Okrájejte na kousky tuhou část sýra, omyjte a osušte. Vařte v zeleninovém vývaru cca 10 minut. Omyjte očištěnou zeleninu a pokrájejte. Zeleninu opečte v hrnci na olivovém oleji a přidejte vařené fazolky a rozmarýn, trochu si ponechejte na finální ozdobu. Zalijte vše zeleninovým vývarem a provařte cca 15 minut. Celou polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí a pepřem, je-li to potřeba. Ozdobte uvařenými sýrovými okrajky a čerstvým rozmarýnem, podávejte.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
Já mám parmezán ráda, ale domů ho nekupuji vlastně nikdy. Sýr ale do polévek občas dávám, třeba i "voňavé" syrečky nejsou špatné :) A zrovna v týdnu jsem dělala dýňovou polévku a hodila do ní trochu nivy (ať se najím, že :), a překvapilo mě, že to ladilo. Jinak nádherné podzimní fotky!
OdpovědětVymazatJá ho mám ráda na těstovinách, ale musím říct, že i takhle v polévce je velmi dobrý. A jak je vidět, málokdy to lze (jakýmkoliv) sýrem pokazit :) děkuju.
Vymazat