6. 9. 2014

Vaření 91: Dýňové chipsy s domácím hummusem

Nikdy bych nevěřila, že to bude tak skvěle chutnat! Verdikt: 5 gurmánů





Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 30 minut, pečení 30 + 20 minut 

Slupky a semínka 1 menší máslové dýně
1 čajová lžička kurkumy
240g cizrny vařené nebo v plechovce 
Šťáva z 1 citronu 
1 stroužek česneku
1 čajová lžička mletého kmínu 
Olivový olej
Sůl a pepř, mletá paprika na ozdobu 

Postup: Oloupejte dýni a pokrájejte slupku na menší kousky. Troubu předehřejte na 150 st., nechejte v ní ogrilovat omytá semínka dýně. Po 30 minutách je vyndejte z trouby a po vychladnutí vyloupejte. Teplotu v troubě zvyšte na 180 st. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte dýňové slupky, posypejte kurkumou, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Pečte 20 minut. Mezitím připravte hummus. Rozmixujte dýňová semínka, přidejte postupně 2lžíce oleje, cizrnu, mletý kmín, šťávu z celého citronu, stroužek česneku, vše dobře promixujte. Kousky opečené dýně namáčejte do hummusu. 

Recept: cuisiner mieux en jetant moins 



4 komentáře:

  1. Za mě zatím nejlepší recept :) Tuhle kombinaci totiž dělám často, teď přibližně jednou denně 14 dní v kuse - mám velké zásoby dýně :) Občas není špatné vyměnit hummus za guacamole nebo lilkový dip.

    OdpovědětVymazat