1. 9. 2014

Vaření 90: Dýňové tagliatelle se sýrem a ořechy

Tento recept, to je můj šálek dýně :) je na vás, jestli využijete jen slupku, nebo i dužinu, nebo obojí. Můžete si také vybrat mouku - špaldovou, celozrnnou, klasickou....výsledek ale bude podle mě vždy chutný - přestože těstoviny nechutnají výrazně po dýni, stejně jsou skvělé. Je na vás také výběr oříšků - vlašské, lískové, mandle nebo kešu (ty jsem si vybrala já) Verdikt: 5 gurmánů 







Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 45 minut včetně vaření

200g dýně nebo dýňových slupek
350g špaldové, celozrnné nebo klasické mouky
100g oříšků
150g sýr dle vaší volby - spíše slanější (parmezán, feta, ovčí, kozí)
špetka muškátového oříšku
sůl
olivový olej a/nebo máslo do těstovin

Postup: Omyjte dýni a oloupejte, podle toho, kterou část chcete využít - tak tu vložte do vody (menší kousky) a uvařte - trvá to cca 20 minut - dokud není dýně měkká. Dýni poté rozmixujte na jemnou kaši. Vychladlou kaši smíchejte s moukou, špetkou soli a špetkou mušk. oříšku. Vytvořte pevné a vláčné těsto. Na válu těsto vyválejte na tenký plát a poté nakrájejte na dlouhé kousky silné cca 1 cm. Dejte si vařit osolenou vodu a těstoviny do ní vložte v momentě, kdy voda bublá. Vařte cca 10-15 minut. Mezitím si smíchejte v misce nadrobený nebo nakrájený sýr, nadrcené ořechy a trochu oleje. Okapané těstoviny smíchejte se touto směsí, můžete přidat také trochu másla a podávejte. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins



6 komentářů:

  1. Skvělý recept, ještě jsem to nikdy nezkoušela, ale snad bude času a dýní dost, takže děkuju za tip! :)

    aNOVAM

    OdpovědětVymazat
  2. To je senza! :) To chci! :) Jen se nám letos nezadařily ty dýně, no.

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektní, jídlo podle mého gusta! Dýně si teď užívám snad každý den, většinou teda jen tak pečené v troubě, s rozmarýnem a kozím sýrem. Ale není nad nové varianty :)

    OdpovědětVymazat