Tento recept už tak trochu znám, protože z větší sklizně zeleniny si vždy nějakou mrazíme nebo sušíme na zimu. Sušená zelenina je skvělá do polévek. Vybrat si můžete libovolnou kombinaci z následujících ingrediencí a to buď slupky nebo menší nastrouhané kousky - mrkev, celer, petržel, pórek, jarní cibulka, cibule, případně česnek. Verdikt: 5 gurmánů
Na jednu menší sklenici, příprava: 10-15 minut, sušení - v troubě 4 hodiny, na slunci 2-3 dny
Můžete použít libovolný mix:
1 mrkev nebo slupky ze 2 mrkví
suché slupky cibule
několik zelených listů celeru
půlka malého celeru
1 menší petržel
zelená část pórku nebo jarní cibulky
cca 2 lžičky vinného octa
Postup: Omyjte zeleninu nebo její slupky, nakrájejte nebo nastrouhejte na malé kousky a dejte do kastrolku. Přidejte trochu vinného octa - záleží také na jeho síle (ale můžete ho i zcela vynechat a jen přidat špetku soli), zalijte trochou vody a nechejte mírně pár minut povařit. Zeleninu vyjměte a dejte do mísy se studenou vodou. Vyjměte z vody a nechejte okapat, kousky můžete buď vysušit v troubě - na 70st. cca 4 hodiny - je potřeba kontrolovat nebo na přímém slunci na síťce cca 2 -3 dny. V uzavřené sklenici či nádobě vydrží 6 měsíců.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
Žádné komentáře:
Okomentovat