1. 8. 2014

Vaření 74: Mrkvová tapenáda

Tato tapenáda je prostě skvělá! Hodí se výborně jako předkrm, můžete jí také zavařit. Primárně by na její přípravu měly být využity slupky, ale těch je potřeba celkem hodně, takže pokud zrovna nepřipravujete mrkev pro dítě nebo nevaříte něco jiného z většího množství mrkve, můžete použít i celou mrkev. Verdikt: 5 gurmánů 





Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 30 minut

slupky z 1 kg mrkve (nebo 5 celých středně velkých mrkví)
1 cibule
kousek čerstvého zázvoru (možno nahradit mletým,sušeným)
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli
trochu chilli (nemusí být)
půl lžičky kurkumy
půl lžičky koriandru

Postup: Oloupejte cibuli a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte oliv. olej a osmahněte na něm cibulku, když začne zlátnout, přidejte buď slupky nebo na malé kousky nakrájenou mrkev, cukr a zázvor. Přiklopte a nechejte dusit cca 15 minut, občas promíchejte. Nyní vše společně rozmixujte mixérem na jemnou pastu, postupně přilévejte oliv. olej, dochuťte solí a kořením, ochutnejte a přípradně dochuťte. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins 






6 komentářů:

  1. Mrkev miluju a mám výjimečně i všechny suroviny, tak jdu na to :) A ta kočka je úžasná! Mám doma čtyři, tak kočky ocením zrovna jako dobré recepty :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ať se povede a chutná! No, to je Pedra, je specialistka na spaní na nemožných místech a v nemožných polohách, ale někdy to prostě i zalomí jen tak na lavičce :)

    OdpovědětVymazat
  3. To zkusím hned, jak bude chuť na mrkev! děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé ty jsi zlato. Mrkev miluji a zrovna jsem přemýšlela co s těma kily mrkve udělám! Děkuji za typ! Budu ráda za každý tvůj příspěvek a aby mi žádný neutekl stávám se tvojí čtenářkou..:)
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem moc ráda, že recepty splní účel a někomu dalšímu udělají radost :) na mrkev budou ještě další dva, krásný den!

      Vymazat