26. 7. 2014

Vaření 70,71,72: MENU RYCHLÁ LETNÍ VEČEŘE

Pokračujeme trochu na vlně rychlovek a tentokrát se podíváme na možnou variantu rychlé večeře. Musím říct, že příprava opravdu není nijak složitá a je opět příjemné, že si náplň můžete zvolit podle toho, co vám chutná. Domácí nanuky u nás letos vyrábíme snad každý týden, protože je o ně velká poptávka, polévka je také chuťově zajímavá a u omelety zaujme hořčičná omáčka. Verdikt: 4 gurmáni

A la carte: 
Polévka s jarní cibulkou
Rychlé omelety s hořčičnou omáčkou a zeleninou ze zahrádky
Jogurtovo-ovocné nanuky


Budete potřebovat:

Jogurtovo-ovocné nanuky

Pro 4 osoby, příprava 15-20 minut plus zamražení

120g třtinového cukru (může být i klasický)
170g ovocné dužiny nebo rovnou celého ovoce (ideálně jahody/ maliny - já vybrala maliny) 
100g bílého jogurtu

Postup: Cukr nechejte rozpustit v kastrolku s 250ml vody, provařte 5 minut. Směs nechejte trochu vychladnout. Pokud budete ovoce odšťavňovat - smíchejte posléze dužinu s polovinou rozpuštěného cukru. Pokud použijete celé ovoce - rozmixujte ho a smíchejte spolu s polovinou rozpuštěného cukru. Druhou polovinu cukrového sirupu smíchejte v misce s jogurtem. Formy na nanuky naplňte střídavě směsí ovocnou a jogurtovou, nechejte zamrazit - ideálně přes noc. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins 



8 komentářů:

  1. Tyto formičky na nanuky jsou u nás ve městě beznadějně vyprodané :)
    Moc krásné menu, nejvíc mě zaujala ta omeleta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to naprosto chápu :) Jo jo omeleta je fajn, omáčka je úplně snadná - směs hořčice, med, oliv. olej, omeleta jen vejce se solí a pepřem a k tomu na kousky zelenina, která se zrovna urodí nebo je sezónní :) osmahne se na oliv. oleji na pánvi a je to.

      Vymazat
  2. Mohla bych poprosit o recept na ty nanuky? Vypadají moc dobře. Děkuji. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou super :) sice je pravda, že nejsou vlastně tolik rychlé - musí se přeci jen mrazit, ale příprava rychlá je. Přidám pod článek.

      Vymazat
  3. Taky se mi nejvíc líbí omeleta, je to jedno z mých oblíbených rychlojídel :) Ale nanukem bych taky nepohrdla :) Dělám podobný, akorát místo jogurtu dávám tvaroh a trochu zakys.smetany. Loni jsem takto dělala i rakytníkové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z tvarohu a smetany taky děláme, rakytník zní lákavě :) mám ráda, že je nakyslejší.

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí, jak máš tu omeletu naservírovanou ;-) Jinak rychlojídel není nikdy dost, zvlášť teď v létě :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat