10. 7. 2014

Vaření 62,63,64: MENU K TELEVIZI (A DOBRÉMU FILMU)

Pohodlně se usaďte a pusťte si osvědčenou klasiku nebo raději novinku? Nás v poslední době zaujal třeba Ranhojič, film je to sice historický, ale má velmi poutavý děj a také Zpátky ve hře s Clintem Eastwoodem, jestli máte také rádi jeho tak trochu specifické filmy, tak vás myslím nezklame. Ostatně jaký film v poslední době zaujal vás? 

Ať už vyberete cokoliv, rádi si něco zobnete, nebo ne? V nabídce jsou:

Čerstvá zelenina s pikantním jogurtovým dipem
Sorbet na klacku
Sendvič s opečeným sýrem 

Zelenina s dipem je skvělá. Můžete si vybrat zeleninu jakou máte rádi, dip můžete udělat buď pikantní - jen s česnekem a pepřem, nebo hodně pikantní - s chilli. Pokud máte domácí nebo chemicky neošetřenou okurku, přidejte do něj ještě nastrouhanou slupku okurky. Sendvič je dobrý - jen v receptu jsou v něm osmažené sýrové kůrky (parmezán nebo podobně tvrdý sýr) - které se jinak asi vyhazují - je potřeba je nejdříve vařit a potom klasicky osmažit, já jsem sýr jen nechala roztéct a opekla, neměla jsem dostatek sýrových kůrek (tolik ho doma nejíme) a vlastně jsem ani na smažený neměla chuť. Sorbet - nanuk se mi k tomu všemu nějak moc nehodí, respektive celkem se k menu hodí, ale musíte na něj mít zrovna chuť. Můžete opět použít sezónní ovoce, které vám chutná. Verdikt: 3,5 gurmána




2 komentáře:

  1. A jde to i bez křupek a chipsů :) Určitě něco z toho využiji, až se mi zas jednou podaří narazit na nějaký dobrý film (poslední dobou mám na ně smůlu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce ať se příští výběr podaří a jídlo chutná :)

      Vymazat