13. 7. 2014

RR: Malinová pěna

Vůně a chuť této pěny - obzvlášť z čerstvých, na zahradě právě natrhaných malin je prostě neuvěřitelná! Pro mě je to připomínka dětství a prázdnin, vždycky jsem se jí tolik přejedla až mě bolelo břicho. Tak jen pozor, ať se vám to taky nestane, je opravdu sytá a sladká, stačí malá porce. Ideální je si na pěnu upéct ještě košíčky z lineckého těsta, ale není to nutné, je dobrá i samotná. 


Budete potřebovat: 

Pro 2-4 osoby, příprava: 10 minut plus chlazení

1 bílek (čerstvé vejce)
50-100g cukru moučka - podle toho, jak moc sladké máte rádi
dvě velké hrsti malin, případně další na ozdobu

Postup: Nad vodní lázní šlehejte bílek - nejprve samotný, postupně přídávejte cukr. Když je směs hodně teplá šlehejte ještě dalších pár minut a potom ještě mimo sporák pár minut, směs by měla být hladká, lesklá a pevná. V tento okamžik přimíchejte ručně a opatrně celé osušené maliny, míchejte dokud se maliny téměř nerozpadnou, ihned podávejte. Pokud chcete můžete pěnu podávat také chlazenou.



4 komentáře: