26. 6. 2014

RR: Bublanina

Léto a bublanina jsou nerozluční kamarádi, bez ní a bez drobenkového koláče by snad ani léto létem nebylo....Nejlepší bude s třešněmi/višněmi, ale pokud je neseženete, můžete zkusit také jahody. Krásné léto!





Budete potřebovat:

Pro 4-6 osob, příprava: 15 minut (plus případně 10 minut na vypeckování), pečení: 25-30 minut

500g třešní nebo višní (vypeckovaných)
4 vejce (váží cca 200g - podle velikosti vajec)
200g cukru krupice
200g hladké mouky (zkusila jsem celozrnnou - je lepší v této variantě dát třešně ve více vrstvách)
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
cukr moučka na posypání 

Postup: Troubu předehřejte na 170 st. Oddělte si žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem do hladké světle žluté pěny, je to hotovo, když už vám odpadá ruka :) Přimíchejte mouku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten přídejte opatrně ke směsi a opět promíchejte, dokud se vše nespojí do hladkého těsta. Do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku dle vaší volby nalijte těsto a posypejte třešněmi - můžete a nemusíte vypeckovat. Dejte péct na 25-30 minut do trouby. Podávejte pocukrované.





2 komentáře:

  1. Před chvíli jsem dojedla poslední kousek bublaniny s jahodami :D na výrobu třešňové se už ale taky chystám :))

    OdpovědětVymazat