21. 5. 2014

Vaření 40: Fazolové/hráškové kroketky

Na tento recept můžete použít buď ideálně mladý hrášek (používá se celý včetně lusku) nebo zelené fazolky. Krokety jsou chutné ještě teplé, ale také studené a hodí se určitě jako předkrm i jako příloha k hlavnímu jídlu. Verdikt: 3,5 gurmána




4 komentáře:

  1. Jé a z čeho přesně ty krokety jsou? Vypadají dobře. A moc se mi líbí ta poslední fotka, ten kontrast moderní vázy a vintage skříně...

    OdpovědětVymazat
  2. Krátce povařené lusky (hrášku nebo fazolek), jarní cibulka - společně opéct a rozmixovat, smíchat se strouhankou, strouhaným sýrem, špetkou mušk. oříšku, vejcem, uvařenou a nastrouhanou bramborou, sýrem ricotta, nakonec se kulička obalí v sezamu a upeče v troubě. Tak koukám, že asi spíše přidám celý recept? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za recept, zní to dobře, takovéhle využití lusků jsem ještě neviděla. Teď jen lituji, že jsem včera večer zbagrovala celou ricottu :)

      Vymazat