14. 5. 2014

Vaření 37: Špagety a la carbonara

U receptu je uvedeno, že je vhodný jako předkrm, po vychladnutí, nakrájený na plátky. V tom případě je v něm ale málo vajec a špagety nedrží tvar právě tam, kde už není vejce....za mě dobré, průměr, ale lepší teplé jako hlavní jídlo, než studené jako předkrm. Verdikt: 3 gurmáni





Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 15 minut, pečení cca 15 minut

1 pórek
1 vejce (dle mého názoru je lepší dát 2-3)
100g uvařených špaget
špetka str. muškátového oříšku
50g strouhaného sýra
olivový olej, sůl, pepř

Postup: Pórek důkladně omyjte a očistěte, nakrájejte na malé kousky a na troše oliv. oleje opečte na pánvi (cca 10 minut), osolte, opepřete. V míse důkladně prošlehejte vejce s trochou strouhaného muškátového oříšku, solí a pepřem. Troubu předehřejte na 180 st. Na dno formy na terinu/chlebíček dejte pečicí papír a vyskládejte silnější vrstvu špaget, zalijte částí vajec (nebo vejcem - zvolíte-li variantu dle receptu s 1 vejcem) zasypejte trochou strouhaného sýra a pokryjte vrstvou pórku. Tento proces  jednou opakujte, na závěr zasypejte sýrem. Pečte 15 minut, jesliže je vajec více, může to trvat déle, kontrolujte stav. 

Po upečení nechejte lehce zchladnout a  vyklopte z formy, podávejte buď teplé jako hlavní jídlo, nebo studené jako předkrm. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins





8 komentářů:

  1. bez masa? to vypadá moc dobře! (prosím o zrušení kódu-je to na nic:/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za upozornění, snad jsem to opravila, jde to uz bez? Nastavilo se to nějak automaticky asi, zrovna nedávno jsem si říkala, že to doufám můj blog nedělá ;) a ejhle....

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Něco velmi podobného mi jednou vzniklo omylem :) Tyhle typy jídel mi přijdou ideální na likvidaci různých zbytků, ale taky to spíš vidím na hlavní chod. Když jsem byla v Itálii, každý den dávali jako předkrm těstoviny, což pro mě většinou znamenalo, že už po předkrmu byl můj žaludek v režimu "sytý" :)

    OdpovědětVymazat
  3. JJ uz to jde, supr :)) A recept muzu poprosit? Opravdu to vypadá moc dobře, mam na to uplně chut:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, já to tam totiž jako autor nevidím, takže jsem ráda, že se někdo ozval, a že je to díky tomu pryč. Recept přidám pod fotky, hezký den a dobrou chuť!

      Vymazat