23. 4. 2014

Vaření 30: Tagliatelle s chřestem

Tento recept je dobrota, protože chřest a oříšky jdou krásně k sobě a vzájemně se hezky doplní, místo olivového oleje jsem použila oříškový od kamaráda z Francie a musím říct, že je pro tento recept jako stvořený. Verdikt: 5 gurmánů



Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava 25 minut

1 svazek chřestu
hrst ořechů - ideálně lískových
2 jarní cibulky
100 ml bílého vína
tagliatelle - 2 hnízda na osobu
olivový olej (lze použít i ořechový olej)
sůl a pepř

Postup: V osolené vodě uvařte tagliatelle, ideálně využijte tento proces k parní úpravě chřestu, tedy nad hrncem, ve kterém vaříte těstoviny uvařte na páře na kousky nakrájený chřest. Když jsou těstoviny hotové, je hotový i chřest. Mezitím si na pánvi lehce opečte jarní cibulku a menší kousky oříšků, poté k nim přidejte chřest a osolte, opepřete, chcete-li přidejte bílé víno a nechejte odvařit. Nyní do okapaných těstovin můžete přidat máslo,olivový olej nebo jako já ořechový olej a dobře promíchejte. Poté těstoviny promíchejte s ořechovou směsí. Chcete-li můžete ještě vše zasypat strouhaným sýrem dle vaší volby. Dobrou chuť!

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins

6 komentářů:

  1. To vypadá dobře a jednoduše :) Díky za recept, vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, chřest, oříšky..samé dobré věci. Musím si konečně obstarat svůj první letošní chřest a pustit se do něj :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá krásně... Zítra oběhnu obchody a juknu po chřestu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl by být pěkně pevný po celé délce a nepoškozený, držím palce!

      Vymazat