18. 4. 2014

Vaření 29: Rizoto s chřestem

Dnes je ideální den na to, uvařit si tento bezmasý recept. Rizoto je výborné, jemné, svěží, příprava snadná. Verdikt: 5 gurmánů

PS: Omlouvám se za fotky, ale poslední dobou se mnou příroda nespolupracuje a obloha je tmavá jako čert. 


Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava 30 minut

250g zeleného chřestu
1 cibule
320g rýže
100ml bílého vína
máslo
zeleninový vývar (dvakrát více než rýže)
strouhaný sýr
sůl a pepř

Postup: Já jsem v tomto receptu využila celou nožičku chřestu, ale recept je koncipován na využití spodní části chřestu, která se běžně spíše vyhazuje. Troubu předehřejte na 180 st. Nožičky chřestu omyjte a nakrájejte na tenčí kolečka. Najemno nakrájejte cibuli a smíchejte s chřestem a 1 lžičkou másla. Nechejte (ideálně ve skleněné nádobě) péct v troubě 10 minut. Nyní přidejte víno, a opět vložte do trouby na 5 minut. Nyní přelijte vývarem, osolte a opepřete a nechejte v troubě ještě 5 minut, nebo dokud se tekutina nevstřebá. Promíchejte ještě s trochou másla, posypejte sýrem a podávejte. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins




7 komentářů:

  1. :) Také jsem na Velký pátek dělala rizotto, mrkvové :)
    .
    Prosím tě, kde kupuješ chřest? Normálně v supermarketu?

    OdpovědětVymazat
  2. Ideální je koupit ho na trhu, ale když není ta možnost, tak po kontrole stavu :) v supermarketu.

    OdpovědětVymazat
  3. Chřest z trhů mi přijde nejlepší, v supermarketu většinou narazím už jen na polámané hlavičky :/ Na rizoto je expert moje sestra, já většinou tvořím takovou "rýžo-směs" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou je skutečně lepší, ale na pěkný a kvalitní lze narazit i v obchodě, zejména teď na začátku jeho sezóny.

      Vymazat
  4. říkám si, že bych tento recept mohla zkusit stejně jsem chřest nikdy neměla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě budou dva recepty, ale pokud jsi ho ještě nikdy neměla doporučuji pro začátek toto rizoto.

      Vymazat
  5. Děkuju za tipy. Zítra vyrazím :)

    OdpovědětVymazat