7. 4. 2014

Vaření 27: Rajčatový salát s chlebem a bazalkou

Velice zajímavý nápad a divím se, že jsem to už dávno nezkusila, je skvělé takhle spojit pečivo se zeleninou přímo na talíři, určitě by se k němu hodila také mozzarella...navíc plus za rychlou přípravu, idea původního receptu je využít zbylý chléb a zmražená rajčata a bazalku z loňské sklizně, já jsem použila vše čerstvé. Verdikt: 5 gurmánů 


Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava: 10 minut

500g rajčat
1 červená cibulka (já jsem na ní zrovna neměla chuť)
300g staršího chleba nebo jiného oblíbeného pečiva
hrst čerstvé bazalky
olivový olej
pepř, sůl, balzamiko


Postup: Omytá a osušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Do mísy nebo talíře natrhejte na kousky pečivo, smíchejte s rajčaty a pokud chcete také s nakrájenou cibulkou. Přidejte nasekanou bazalku a to celé osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem a balzamikem, ihned podávejte.

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins



6 komentářů:

  1. Tohle dělávám už dlouho a je to opravdu výborné. Před pár lety mi ve Florencii takový salát naservírovali v jedné restauraci a od té doby se na něj často dostane řada i tady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu a od teď jsem na tom stejně :)

      Vymazat
  2. Recepty dle mého gusta :) Začínám tě sledovat, aby mi ani jeden neunikl :)

    OdpovědětVymazat