Polévka je super rychlá a velmi chutná, verdikt: 5 gurmánů
Budete potřebovat:
Pro 4 osoby, příprava i vaření 20 minut
zelená část 3 jarních cibulek
1 litr zeleninového vývaru
4 vejce
2 polévkové lžíce strouhaného sýra
sůl, pepř
špetka mletého muškátového oříšku
olivový olej
Postup: Do vody jsem dala vařit zeleninový bujón. Zelenou část cibulek jsem omyla a nakrájela na tenká kolečka. Na pánvi jsem je opekla na troše olivového oleje, osolila, opepřila, nechala jsem je zchladnout. V misce jsem vyšlehala metlou vajíčka, také jsem je osolila, opepřila a přidala jsem špetku strouhaného muškátového oříšku a strouhaný sýr. Ke směsi jsem přidala opečenou cibulku. Tuto směs jsem opekla na pánvi jako omelety, omelety jsem po mírném zchladnutí zarolovala a nakrájela. Nakrájenou omeletu ponořte do horkého vývaru a podávejte, případně ozdobte čerstvým tymiánem.
Recept: Cuisiner mieux en jetant moins
tyhle polévky se teď množí všude... myslím, že budu o víkendu vývarovat :)
OdpovědětVymazat:)
VymazatJá mám na těch polívkách-vývarech nejradši ty závitky, jinak mám raději spíš husté zeleninové polévky. Ale hezky to vypadá, hlavně to dozdobení tymiánem!
OdpovědětVymazatJá mám někdy chuť na hustou, někdy ale zase na vývar, jak kdy.
Vymazat