18. 3. 2014

Vaření 22: Vývar se závitky s jarní cibulkou

Polévka je super rychlá a velmi chutná, verdikt: 5 gurmánů 



Budete potřebovat:

Pro 4 osoby, příprava i vaření 20 minut

zelená část 3 jarních cibulek
1 litr zeleninového vývaru
4 vejce
2 polévkové lžíce strouhaného sýra
sůl, pepř
špetka mletého muškátového oříšku
olivový olej

Postup: Do vody jsem dala vařit zeleninový bujón. Zelenou část cibulek jsem omyla a nakrájela na tenká kolečka. Na pánvi jsem je opekla na troše olivového oleje, osolila, opepřila, nechala jsem je zchladnout. V misce jsem vyšlehala metlou vajíčka, také jsem je osolila, opepřila a přidala jsem špetku strouhaného muškátového oříšku a strouhaný sýr. Ke směsi jsem  přidala opečenou cibulku. Tuto směs jsem opekla na pánvi jako omelety, omelety jsem po mírném zchladnutí zarolovala a nakrájela. Nakrájenou omeletu ponořte do horkého vývaru a podávejte, případně ozdobte čerstvým tymiánem. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins



4 komentáře:

  1. tyhle polévky se teď množí všude... myslím, že budu o víkendu vývarovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám na těch polívkách-vývarech nejradši ty závitky, jinak mám raději spíš husté zeleninové polévky. Ale hezky to vypadá, hlavně to dozdobení tymiánem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám někdy chuť na hustou, někdy ale zase na vývar, jak kdy.

      Vymazat