Cuisiner mieux en jetant moins, Plus de 120 recettes économiques et écologiques, Lisa Casali, Larousse 2013
130 receptů, termín pro splnění: 1. únor 2014 - 1. říjen 2014
Škála hodnocení 1-5 gurmánů (5 je maximum) a vyjadřuje pouze můj osobní názor.
Francouzsky sice hovořím, ale nejsem profi překladatel, případné nedostatky omluvte, budu se snažit názvy receptů překládat tak nějak volně, ostatně i název Vaření beze zbytku je volný překlad. Kuchařka samotná je rozdělena na části podle suroviny, ze které se bude vařit a to: citrusy, artyčok, chřest, artyčok kardový, mrkev, celerová nať, brokolice a spol., dýně, fenykl, luskoviny, pórek a cibulka, jablka a hrušky, brambory, ředkve, sýr, chléb, těstoviny a spol., dorty a čokoláda. Já se budu snažit vždy uvařit od dané suroviny všechny recepty za sebou. Dále jsou zde recepty podle příležitosti: brunch, vaření v myčce na nádobí (to bude vtipné), oběd v práci, oslavy, večeře, rychlá jídla, asijská kuchyně, 100% vegetariánská, domácí párty, malé chuťovky, vše čerstvé, pique nique, významné události, jen ty a já a jedlé dárky. Recepty jsou koncipovány jako cenově úsporné, ekologické, v podstatě vegetariánské a tak, aby se spotřebovaly také zejména slupky, odřezky, prostě co nejvíce z dané suroviny.
130 receptů, termín pro splnění: 1. únor 2014 - 1. říjen 2014
Škála hodnocení 1-5 gurmánů (5 je maximum) a vyjadřuje pouze můj osobní názor.
Francouzsky sice hovořím, ale nejsem profi překladatel, případné nedostatky omluvte, budu se snažit názvy receptů překládat tak nějak volně, ostatně i název Vaření beze zbytku je volný překlad. Kuchařka samotná je rozdělena na části podle suroviny, ze které se bude vařit a to: citrusy, artyčok, chřest, artyčok kardový, mrkev, celerová nať, brokolice a spol., dýně, fenykl, luskoviny, pórek a cibulka, jablka a hrušky, brambory, ředkve, sýr, chléb, těstoviny a spol., dorty a čokoláda. Já se budu snažit vždy uvařit od dané suroviny všechny recepty za sebou. Dále jsou zde recepty podle příležitosti: brunch, vaření v myčce na nádobí (to bude vtipné), oběd v práci, oslavy, večeře, rychlá jídla, asijská kuchyně, 100% vegetariánská, domácí párty, malé chuťovky, vše čerstvé, pique nique, významné události, jen ty a já a jedlé dárky. Recepty jsou koncipovány jako cenově úsporné, ekologické, v podstatě vegetariánské a tak, aby se spotřebovaly také zejména slupky, odřezky, prostě co nejvíce z dané suroviny.
Na fotografii kuchařka Cuisiner mieux en jetant moins, Lisa Casali
|
Jé, já už se těším :) Hlavně na moje oblíbené suroviny, protože třeba artyčok moc nepoužívám, zato mrkev, jablka, celer nebo třeba sýr u mě najde využití kdykoliv :) No a tu Provence jsem si nakonec koupila sama, tak třeba se taky pustím do trochy toho vaření :)
OdpovědětVymazatMyslím, že Provence není šlápnutí vedle a určitě se bude líbit a bude chutnat, já z ní musím taky konečně něco zkusit!
OdpovědětVymazat:) Trochu bych se bála, že budu pak mít už té jedné suroviny "plné zuby".
OdpovědětVymazatDržím palce.
Od dané suroviny jsou 3-4 recepty, takže to nebude snad tak strašné :) děkuju!
Vymazat