2. 2. 2014

Vaření 3: Pomerančový chlebíček

Už jen ta vůně nastrouhané kůry z citronu a pomeranče! Zajímavé na tomto receptu je také to, že se spotřebuje úplně celý pomeranč - včetně slupky, na což třeba já nejsem úplně zvyklá...chuťově zajímavé, většinou jsem k těmto pokrmům s pomeranči skeptická, ale chlebíček je krásně vláčný a velmi dobrý, všechny tři recepty s pomerančem jsou vlastně příjemné překvapení... verdikt: 5 gurmánů 






Budete potřebovat:
Pro 4 osoby (já jsem připravila poloviční porci a myslím, že by také stačila pro 4 osoby)
Příprava: 25 min, pečení 40 min

2 pomeranče (ideálně bio)
200g třtinového cukru
200g hladké mouky
3 vejce
16g kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
200g sýru ricotta, Lučina apod.
kůra z 1 pomeranče a 1 citronu (ideálně bio)
máslo na vymazání formy
cukr moučka na posypání

Postup: Předehřála jsem troubu na 180 st. Pomeranč jsem si omyla a osušila a nastrouhala jsem z něj kůru.Potom jsem ho překrojila a vymačkala z něj co nejvíce šťávy. Tu jsem hned vypila. Zbytek pomeranče, tak jak je, jsem nakrájela na kousky a přidala k nim třinový cukr, vše jsem pořádně rozmixovala na jemnou pastu. K této pastě jsem přidala mouku, vejce, kypř. prášek, sůl, sýr Lučina a vše jsem pořádně promíchala dohromady. Směs jsem nalila do vymazané formy na chlebíček a dala péct do trouby na 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli. Po vychladnutí chlebíček posypejte nastrouhanou kůrou a posypejte cukrem moučka. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins

8 komentářů:

  1. Teda, úplně mi to připomnělo Vánoce :) Zrovna vyrábím lučinu, tak kus možná poputuje do chlebíčku :)

    OdpovědětVymazat
  2. :) také bych asi dala lučinu - ricotta je snad jediný sýr, který opravdu nemusím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tento recept vypadá super, ukládám do oblíbených :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na tohle jsem dostala takovou chuť,že ho dneska upeču:)) máme doma fúru pomerančů,tak se aspoň spotřebují:)

    OdpovědětVymazat
  5. Super, ať se moc povede a chutná!

    OdpovědětVymazat