2. 2. 2014

Vaření 2: Pomerančové rizoto

Rizoto je velmi rychle a snadno připravené, pomerančová kůra v něm není příliš výrazná, spíše mu dodá takovou nenápadnou chuť navíc, která mě příjemně překvapila. Když nemáte moc času a chcete připravit lehké a chutné jídlo, je to to pravé. Verdikt: 4 gurmáni



Pes raději usnul. 


Budete potřebovat:
Pro 4 osoby
Příprava 20 minut, vaření cca 30 minut

kůra z 1 pomeranče
360g rýže arborio
1 malá jarní cibulka nebo šalotka
200ml bílého vína
600ml zeleninového vývaru
80g strouhaného sýra
olivový olej
sůl/pepř

Postup: Nastrouhala jsem kůru z 1 pomeranče. Pomeranč jsem oloupala a snědla. V pánvi jsem na trošce oleje osmahla rýži dokud neměla zlatavou barvu. Přidala jsem k ní nakrájenou šalotku a nechala jsem chvíli prohřát. Po chvilce jsem přidala víno a nechala ho odpařit. Kůru z pomeranče jsem dala do malého rendlíku a zalila studenou vodou, to vše jsem přivedla k varu, vodu jsem slila a kůru přidala k rýži. Nyní jsem také postupně přidávala zeleninový vývar. Když je rýže uvařená a všechna tekutina vstřebaná je hotovo, nyní můžete do rýže zamíchat sýr nebo jím rýži jen posypat a dozdobit pomerančovou kůrou. 

Recept: Cuisiner mieux en jetant moins 

5 komentářů:

  1. To se mi líbí! Jednu dobu jsem byla hodně "rýžová", teď ji zanedbávám... v kombinaci s pomerančem by mě mohla znovu nadchnout :) Teprve dva recepty a už začínám být ráda, že to vyhrála tato kuchařka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda! Kombinace je to zajímavá, bála jsem se, že to bude moc pomerančové, ale není.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept bych uvítala :) Sice bych ho cca odtušila, ale nejspíš s polovičatým výsledkem :)

      Vymazat
    2. Omlouvám se, že to tak trvalo, recept je nahoře :)

      Vymazat