6. 12. 2013

Vánoční pečení

Musím se přiznat, že letos budu poprvé péct své vlastní cukroví ve velkém! Čeká mě 8 druhů. Některé jsou klasické, některé třeba méně známé, alespoň pro mě. Těším se na ně na všechny a hlavně na pečení - pro tu náádhernou a nezaměnitelnou vůni! Recepty budu na blog přidávat  průběžně, ale některé druhy, které se plní krémem budu ve fotodokumentaci doplňovat také později. Přeji Vám kouzelný ADVENT, vynechte stres a spěch a pojďte také péct a vychutnat si tu atmosféru! Kolik druhů a jakých letos chystáte Vy? A které jsou Vaše nej? 







8 komentářů:

  1. žádný to ještě obstarává máma a myslím, že ještě dlouho bude

    OdpovědětVymazat
  2. Já naopak letos prvně nepeču a už mám trochu absťák dopředu :) Miluju hlavně perníčky, jen tak, nezdobené. S těmi bych si úplně vystačila. Jinak se ale u nás vždycky dělala taková ta klasika - linecké, rohlíčky, včelí úly, trubičky s pařížským krémem, kokosky, karamelové oplatky...a sem tam nějaká ta inovace,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trubičky a karamelové oplatky neznám, zní to krásně, jako malá jsem nejraději pomáhala právě s úly :)

      Vymazat
  3. já se těšim na tvý recepty, minulý rok jsem zkoušela makaronky, ale nedopadlo to moc dobře - byly placaty a moje pokusy o obarvení přírodním způsobem se taky neukázaly jako nejlepší nápad:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že nezklamu :) makaronky jsem ještě nikdy neměla tu odvahu zkusit, protože je to myslím dost náročné, ale snad se někdy také odhodlám..čím jsi zkoušela barvit?

      Vymazat
  4. Já budu péct asi 5 druhů takových zdravějších a potom asi 5 druhů normálních, co jsem našla v časopisech nebo na ně máma nebude mít čas :)) Upřímně jsem na sebe hodně zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravější varianty jsou fajn :) budu moc držet palce!

      Vymazat