8. 12. 2013

Sněhové oválky s krémem

Tolik jsem se bála a myslím, že nakonec to opravdu nebylo třeba. Jen tedy dvě komplikace. Z uvedené dávky na 12-15 kusů jsem jich já vytvořila dva plechy a napočítala 42 ks, tak nevím, kde se stala chyba. Zbyl i krém, ale naopak téměř na všechny stačí tak 1-2 sáčky polevy. Nicméně chuťově výborné! Verdikt: 5 gurmánů


Co budete potřebovat?

Na 12-15 ks (skutečně je to spíše dvakrát tolik kusů), doba přípravy 45 minut, pečení 15 minut

4 bílky
300g moučkového cukru
150g lískových ořechů, mletých
500ml mléka
120g cukru krupice
2 sáčky vanilkového pudinku v prášku
400g másla
rum
3 balíčky čokoládové polevy

Postup: Bílky s cukrem vyšlehejte v parní lázni dohusta. Vmíchejte ořechy a ze směsi tvarujte pomocí cukrářského sáčku na vymazaný plech oválky, pozor na jejich vzájemné slepení při pečení. Pečte 15 minut při 120-150 stupních (takže na 135 :)). Na vychladlé cukroví zdobte krém: mléko svařte s krupicovým cukrem a oběma prášky na pudink do tuha, po vychladnutí smíchejte se změklým máslem a rumem podle chuti. Polévejte čoko polevou. 

Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy



2 komentáře:

  1. Babička je peče a loni mi tvrdila, že je to snadné, tak nejspíš netřeba se bát - babičky mají přece vždycky pravdu :) A dobré to je určitě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to je pravda, babičky mají vždycky pravdu, tak doufám, že budu mít taky trošku toho štěstí a povedou se.

      Vymazat