7. 12. 2013

Tatrankové pracny

Chuťově jsou božské, těsto se mi zdálo trochu mazlavé a bála jsem se, že se nevyklopí z formiček, ale šlo to krásně! Verdikt: 5 gurmánů 



Na přípravu potřebujete:

Na 30-40 ks, příprava 15 minut, odležení 20 minut, pečení 10-12 minut

3 oříškové nebo čokoládové Tatranky, nastrouhané
1 lžíce strouhaného kokosu
2-3 lžíce mletých mandlí
špetka mletého hřebíčku
1 vrchovatá lžíce holandského kakaa
250g hladké mouky
100g moučkového cukru plus na obalování
250g másla, změklého plus na vymazání formiček
1 vejce

Postup: Vypracovala jsem si těsto ze všech surovin a dala ho na cca 20 minut do lednice, formičky jsem vymazala máslem a natlačila do nich těsto. Pekla jsem je při 165 stupních cca 10 minut a lehce zchladlé je vyklopila a hned zasypala/obalila v moučkovém cukru. 



2 komentáře:

  1. Babička dělá takové podobné, do stejných formiček, ale myslím, že tatranku nikdy neviděla, tak to bude asi jiný recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tatranka jim dodá takovou chuť o něco navíc, ale znám i recept bez tatranky, jsou také výborné, od babiček to ani jinak nelze!

      Vymazat