7. 12. 2013

Perníčky

Příprava receptu je snadná a myslím si, že jsou chuťově hezky vyvážené. Jediné, co jsem nečekala bylo to, že hodně vyskočily a vytištěné nápisy, na které jsem se těšila, nejsou až tak dobře čitelné.... Verdikt: 4 gurmáni







Budete potřebovat:

Na 2 plechy, příprava 15 minut, odležení přes noc, pečení 13 minut

400g hladké mouky
120g moučkového cukru
60g másla
2 vejce plus jedno na potření
2 lžíce medu
citronová kůra
1 lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
Na bílkovou polevu: 
100g moučkového cukru
1 bílek

Postup: Zpracovala jsem si těsto, všechny přísady jsem smíchala dohromady a těsto nechala uležet přes noc v lednici. Potom jsem ho rozválela na tenčí plát a vykrajovala různé tvary. Místo dvou plechů mi dávka vyšla na téměř tři. Perníčky jsem pekla při 170 stupních cca 13 minut a upečené je potřela vejcem rozšlehaným s trochou vody. Oschlé jsem je ozdobila cukrovou polevou, které je z uvedené dávky až moc. Perníčky nechte uležet v chladu cca 2 týdny. 

Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy

2 komentáře:

  1. Perníčky děláme tak ve třech, čtyřech variantách, každá chuťově trochu jiná a s jinou dobou měknutí, tak je co ujídat až do Velikonoc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je fajn, ani jsem nevěděla, že je tolik možností, tyto jsou moje první, těším se, že jich také zkusím víc, ale to zase až příští rok.

    OdpovědětVymazat