Příprava receptu je snadná a myslím si, že jsou chuťově hezky vyvážené. Jediné, co jsem nečekala bylo to, že hodně vyskočily a vytištěné nápisy, na které jsem se těšila, nejsou až tak dobře čitelné.... Verdikt: 4 gurmáni
Budete potřebovat:
Na 2 plechy, příprava 15 minut, odležení přes noc, pečení 13 minut
400g hladké mouky
120g moučkového cukru
60g másla
2 vejce plus jedno na potření
2 lžíce medu
citronová kůra
1 lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
Na bílkovou polevu:
100g moučkového cukru
1 bílek
Postup: Zpracovala jsem si těsto, všechny přísady jsem smíchala dohromady a těsto nechala uležet přes noc v lednici. Potom jsem ho rozválela na tenčí plát a vykrajovala různé tvary. Místo dvou plechů mi dávka vyšla na téměř tři. Perníčky jsem pekla při 170 stupních cca 13 minut a upečené je potřela vejcem rozšlehaným s trochou vody. Oschlé jsem je ozdobila cukrovou polevou, které je z uvedené dávky až moc. Perníčky nechte uležet v chladu cca 2 týdny.
Zdroj receptu: Albert v kuchyni od jara do zimy
Perníčky děláme tak ve třech, čtyřech variantách, každá chuťově trochu jiná a s jinou dobou měknutí, tak je co ujídat až do Velikonoc :)
OdpovědětVymazatTak to je fajn, ani jsem nevěděla, že je tolik možností, tyto jsou moje první, těším se, že jich také zkusím víc, ale to zase až příští rok.
OdpovědětVymazat